Drömmer du om sundsutsikt och kravlösa stunder på balkongen med en rykande färsk kopp kaffe i ett boende där någon annan sköter det praktiska och du kan ägna dig åt det som sätter guldkant på tillvaron? Då är Ringstorpshöjden något för dig. Bygget pågår för fullt och under 2015 kommer inflyttningar ske i etapper till sammanlagt 191 lägenheter. Du erbjuds olika typer av boendemöjligheter som alla ligger i framkant när det gäller väl genomtänkta och flexibla planlösningar.

Grön innergård
Utformningen av kvarteret präglas av ett miljötänk med bl a en grön innergård med promenadstråk där spaljéer och lekplats byggs i naturmaterial och miljörummen har sedumtak. Exempel på växter är avenbokhäckar och valnötsträd. På genomfartsvägen in i kvarteret lägger vi plattor med hål i s.k. gräsarmeringsten som ger ett mjukare och grönare intryck. I plattorna växer gräs som trots att bilar kör på det håller sig grönt och fint.

För dig som gillar att fixa och dona har kvarteret ett eget hobbyrum med gott om plats för att plantera om krukväxter, måla byrån och mecka med cykeln.

Kvarteret har generöst med cykelparkeringar. Bilplats går att hyra i det underjordiska garaget som du kör ner i direkt från Ringstorpsvägen. Besöksparkeringar och avlastningszon finns bakom höghusen. Radhusen har besöksparkeringar längs med Ringstorpsvägen.

Citynära radhus
Utmed Ringstorpsvägen ligger kvarterets tretton radhus. Tio radhus är på två plan och övriga tre är i tre etage med egen takterrass högst upp. Alla radhus har egen bilplats, förråd på tomten och två stensatta uteplatser. Den ena uteplatsen är vänd ut mot områdets gemensamma grönytor där det bl a planeras för lekplats i naturmaterial.

BoMer Senior – Gemenskap och aktiviteter på dina villkor
Upplevelser tillsammans med andra betyder ofta både glädje och nya bekantskaper. På Ringstorpshöjden startar vi en BoMer Senior-klubb för alla 55-plussare i husen. Vår seniorkoordinator kommer tillsammans med klubbens medlemmar ordna aktiviteter och evenemang en gång i månaden. Det kan t ex vara vandringar, föreläsningar eller en trevlig quizkväll till självkostnadspris. Två kvällar i veckan har alla i klubben tillgång till seniorhusets gemensamhetslokal för att träffa nya vänner och ordna aktiviteter tillsammans. Kanske är ni några stycken som vill starta en bokklubb eller varför inte en kulturklubb som går på bio och teater ihop? I BoMer Senior-klubben har du möjligheten att dela dina intressen med dina grannar eller prova på saker som du länge drömt om. Fördelen är att du slipper ordna aktiviteterna själv. Medlemskapet kostar 50 kr/månad.

Genomtänkta och attraktiva planlösningar

De tre höghusen sätter verkligen Ringstorp på kartan. Faktum är de kommer att ge Helsingborg en helt ny siluett. I höghusen finns allt från 1:or till en 6:a i etage. Här är några exempel på lägenhetsstorlekar:

1:a ca 37 kvm
2:a ca 63 kvm
3:a ca 78 kvm
4:a ca 94 kvm
5:a i etage ca 121 kvm
6:a i etage ca 132 kvm

Lägenheterna har öppen eller semiöppen planlösning som ger trevliga sällskapsytor och ett härligt ljusinsläpp.

Ringstorpshöjdens svårslagna utsikt, både över sundet och det skånska landskapet, gör balkongen till lägenhetens juvel. Balkongerna är extra rymliga och merparten sträcker sig längs två sidor på huset. Här finns plats för både avkoppling och odling av tomater, kryddor och andra växter. Balkongerna är delvis inglasade.

Etagelägenheterna är alla belägna högts upp i husen och erbjuder verkligen ett spektakulärt boende. Entréplanet har nämligen balkong och ovanvåningen terrass; kan wow-faktorn bli högre?

Nästa födelsedag firar du naturligtvis i gemensamhetslokalen med två takterrasser högst upp i hus 2. Den får alla hyresgäster i kvarteret hyra dygnsvis.

Exempel på planlösningar

SENIORHUS FÖR 55-PLUSSARE

Ett av husen är ett dedikerat seniorhus. För att flytta in här måste någon i hushållet vara 55 år eller äldre. Seniorerna har en egen gemensamhetslokal som vi hoppas ska bli som ett andra vardagsrum. Här kan ni umgås och kanske ordna middagar tillsammans. Det är också i gemensamhetslokalen som vår BoMer Senior-klubb har sina träffar två kvällar i veckan.

DU KAN PÅVERKA DIN BOENDEKOSTNAD!

Lägenheterna i punkthusen har individuell mätning och debitering av varm- och kallvatten. Med ett individuellt mätsystem betalar hyresgästerna enbart för den vattenmängd som de själva använder. En bestämd volym ingår dock i hyran. Den baseras på genomsnittsförbrukningar inom Helsingborgshem samt på lägenhetens storlek. Använder man mindre än den volymen som ingår får man avdrag på hyran och använder man mer blir det tillägg.

TILLGÅNG TILL STADSNÄTET

Samtliga lägenheter är anslutna till stadsnätet som är ett kommunikationsnät av absolut högsta kvalitet och prestanda. Fördelarna med stadsnätet är:

  • Brett urval av Internet, TV och telefoni från olika leverantörer
  • Framtidssäkert, stabilt och driftsäkert med den senaste tekniken
  • Enkelt att jämföra priser
  • Välj tjänster och leverantörer efter ditt behov
  • Konkurrensen i nätet pressar priserna
  • Bandbredd så det räcker till alla, och lite till
Läs mer på www.gemigfiber.nu